HEALTH BENEFITS of OATS, ALMOND NUTS, BANANAS and RAISINS _ LỢI ÍCH SỨC KHỎE của YẾN MẠCH, HẠNH NHÂN, CHUỐI và NHO KHÔ

10 Benefits Of Oatmeal


10 Benefits Of Oatmeal

You have to eat oatmeal or you’ll dry up. Anyone knows that.”  –Kay Thompson
Your grandma and the Scots ate oats because they are inexpensive and grow anywhere. I eat it for its taste and nutrition and many other benefits. It’s on my list of Powerfoods that I eat regularly.
It’s really true what the cereal TV commercials say about those “crunchy oat clusters.” They are good for you, particularly if you make your own.
10 Reasons Why I Love Oatmeal
1. Low calorie food; stops cravings.
A cup is only 130 calories!  It also stays in your stomach longer, making you feel full longer.  You will have less hunger and cravings.
2. Provides high levels of fiber, low levels of fat, and high levels of protein.
It’s on the short list for the highest protein levels of any grain.
3. Stabilizes blood sugar and reduces risk of diabetes (type 2)
The high fiber and complex carbohydrates slow down the conversion of this whole food to simple sugars. The high levels of magnesium nourish the body’s proper use of glucose and insulin secretion.
4. Removes your bad cholesterol (without affecting your good cholesterol).
Many studies have shown that the unique fiber in oatmeal called beta-glucan, has beneficial effects on cholesterol levels
5. Gluten-free safe.
I am gluten sensitive and have no problem with oatmeal.  If you are gluten intolerant or have celiac disease there is some cause for concern. Oats lack many of the prolamines (proteins) found in wheat (gluten) but oats do contain avenin.  Avenin is a prolamine that is considered toxic to the intestinal mucosa of avenin-sensitive individuals.  Oats can also contain gluten from nearby wheat field contamination and processing facilities.  Many studies have shown that many celiacs can consume wheat free oats with no problems.
6. Contains lignans which protect against heart disease and cancer.
Oatmeal, like many whole grains, contains plant lignans, which are converted by intestinal flora into mammalian lignans.  One lignan, called enterolactone, is thought to protect against breast and other hormone-dependent cancers as well as heart disease.
7. Contains unique antioxidants beneficial for heart disease.
A study at Tufts University shows that the unique antioxidants in oatmeal called called avenanthramides, help prevent free radicals from damaging LDL cholesterol, thus reducing the risk of cardiovascular disease.
8. Protects against heart failure.
A Harvard  study on 21,000 participants over 19 years showed that found that men who enjoyed a daily morning bowl of whole grain (but not refined) cereal had a 29 percent lower risk of heart failure.
Guess what grain is most easily found and prepared unrefined – oats.
9.  Enhances immune response to disease. The unique fiber in oatmeal called beta-gluten also has been shown to helps neutrophils travel to the site of an infection more quickly and  it also enhances their ability to eliminate the bacteria they find there
10. It tastes good!
All oats whether in flakes or groats form have gone through a heat process which gives them their rich nutty flavor.  This keeps them from spoiling. They have also been hulled.  This process does not strip away all the bran and germ allowing them to retain a concentrated source of  fiber and nutrients .
This means however, that oats are not raw and will not sprout.

Read more: http://www.care2.com/greenliving/oatmeal-everyday-powerfood.html#ixzz3HESU5epC

Read more: http://www.care2.com/greenliving/oatmeal-everyday-powerfood.html#ixzz3HERO9QMI

Công dụng bất ngờ của yến mạch

http://gaolut.vn/am-thuc/cong-dung-bat-ngo-cua-yen-mach-95.html

Công dụng bất ngờ của yến mạch
Yến mạch là loại ngũ cốc cân bằng âm dương. Bột yến mạch bổ dưỡng, đồng thời công dụng khá bất ngờ đối với sức khỏe.
Bột yến mạch không chỉ là một loại thực phẩm bổ dưỡng, mà còn có những công dụng khá bất ngờ đối với sức khỏe.
Chăm sóc da mặt:
mat  na yen mach
Yến mạch không gây tăng lượng đường và gây cho bạn cảm giác mệt mỏi, mà trái lại cung cấp cho bạn một lượng lớn protein và chất xơ. Đó là lý do vì sao Yến mạch được coi là siêu thực phẩm thiên nhiên. Do Yến mạch là thực phẩm giàu chất xơ nên không những nó có thể thúc đẩy tiêu hóa, bài trừ độc tố trong cơ thể mà còn làm cho da trở nên trơn mịn và sáng bóng.
Theo bác sĩ chuyên khoa da liễu Amy Wechsler đến từ New York, mặt nạ bột yến mạch có công dụng tẩy các chất bẩn nơi lỗ chân lông trên mặt, nhờ có dưỡng chất saponin chống lão hóa hiệu quả và làm mịn da. Pha 1/2 ly bột yến mạch với 1/2 ly nước nóng, 1/4 ly mật ong, quấy đều cho sánh, để nguội và thoa một lớp mỏng, đều lên mặt. Để mặt nạ 10 phút rồi rửa sạch bằng nước mát.

Thực phẩm ăn kiêng:
banh yen mach
Từ bột yến mạch, có thể chế biến rất nhiều món ăn ăn kiêng ngon miệng như bánh nướng, bánh kếp, bánh mỳ nướng…Bạn sẽ hấp thụ được lượng chất xơ gấp đôi so với hàm lượng mà các chất bột khác mang lại, nhưng lại chứa rất ít calo.
Bữa ăn sáng ngon miệng, tiện dụng và rất tốt cho sức khỏe của trẻ: Giúp trẻ thông minh, phát triển trí não: ăn cháo yến mạch hằng ngày giúp trẻ phát triển một cách hoàn thiện khả năng nhận thức

chao yen mach
Tăng khả năng vận động của cơ bắp: Bạn có cơ sở để tin rằng ăn bánh làm từ bột yến mạch giúp bạn làm việc lâu hơn, sự vận động của cơ thể dẻo dai hơn. Các nhà khoa học Anh đã chỉ ra rằng nên ăn các thực phẩm làm từ bột yến mạch 3 tiếng trước khi làm việc, đặc biệt là công việc đòi hỏi vận động nhiều. Bột yến mạch sẽ giúp cơ thể đốt cháy mỡ thừa nhanh chóng và cung cấp năng lượng triệt để cho cơ bắp.

Chống ung thư: Ăn sáng với bột yến mạch mỗi ngày sẽ giúp phòng ngừa nguy cơ ung thư vú. Đặc biệt đối với phụ nữ ở thời kỳ tiền mãn kinh, có hiện tượng thừa chất xơ từ các loại ngũ cốc, thì bột yến mạch sẽ giúp giảm nguy cơ tăng lượng chất xơ trong cơ thể, điều hòa nội tiết.
banh yen mach
Cải thiện làn da bị vảy nến hay chàm eczema Chất avenanthramide trong bột yến mạch là chất chống viêm nhiễm tự nhiên và làm lành các vết thương,được dùng để chữa trị chứng ngứa, khô da. Bạn có thể cho bột yến mạch vào trong nước tắm (nước ấm) hoặc sử dụng lotion có chứa chiết xuất từ yến mạch để thoa lên da.
tam voi yen mach
Bảo vệ  tim của bạn: Đây là lời khẳng định của các nhà khoa học thuộc Đại học Kentucky (Mỹ). Theo đó, yến mạch có những đặc tính giúp giảm lượng cholesterol trong máu. Cụ thể, yến mạch giúp làm giảm cholesterol xấu LDL (cholesterol được xem là có hại cho tim mạch) song không gây tác hại đến các cholesterol tốt HDL. Dùng yến mạch mỗi ngày có thể giảm nguy cơ bị đau tim, tiểu đường và béo phì.giảm lượng cholesterol trong máu và phòng tránh bệnh loãng xương, ung thư, béo phì...

Tránh suy nhược thần kinh, củng cố hệ miễn dịch của cơ thể và cải thiện đời sống tình dục: yến mạch có chứa nhiều chất sắt, kẽm, calcium cũng như vitamine B và folic acid giúp tăng khả năng tập trung và kích thích tố sinh dục. Nếu lỡ quá chén hoặc bị táo bón, cháo yến mạch sẽ là giải pháp tối ưu giúp bạn vượt qua những cảm giác khó chịu.
chao yen mach rong bien
Cách sử dụng: bỏ yến mạch vào nước lạnh ngâm 5 phút rồi nấu với 1 miếng rong biển phổ tai và chút muối hầm, chút tamari, chỉ sôi 5 phút sau là được. Nấu Yến mạch rất dễ bị trào ra bếp cho nên khi nào sôi thì phải canh chừng nhé.

Có thể tùy nghi sử dụng Yến mạch với các món ăn: nấu cháo với kê, nấu với rau củ…

Theo Phương Pháp Thực Dưỡng OHSAWA, ngũ cốc lứt  như yến mạch là thức ăn tốt nhất cho sức khỏe vì cân bằng âm dương nhưng phải được dùng không đường vì đường rất âm làm mất hoàn toàn tác dụng tốt của ngũ cốc. Những loai thực phẩm hiện nay tiếc thay đều có đường

Nguồn Internet

Health Benefits of Raisins

Raisins

The health benefits of raisins include relief from constipation, acidosis, anemia, fever, and sexual dysfunction. Raisins have also been known to help in attempts to gain weight in a healthy way, as well as its positive impact on eye health, dental care, and bone quality.
Raisins are irreplaceable as a healthy member of the dry fruits category. These golden, green or black delicacies are favorites of almost everyone, particularly children. Raisins are widely used in cultural cooking around the world (especially in desserts), and are also added to health tonics, snacks and compact, high-energy food supplements for mountaineers, backpackers, and campers.
Raisins are obtained by drying grapes, either in the sun or in driers, which turns the grapes into golden, green or black gems. In fact, when their nutritional values and health benefits are considered, “gems” is a rather accurate name for them!

Health Benefits of Raisins

Constipation: When ingested, raisins swell because the fiber present in has shrunk in a raisin’s dried form, but it will begin to swell due to the body’s natural fluids. This adds bulk to the food moving through the intestinal tract and ultimately helps provide relief from constipation. The type of fiber in raisins is considered insoluble fiber, because it takes in water and gains volume in that way. Besides reducing constipation, raisins can also help to stop loose stools, again by absorbing the liquid of loose stools and reducing the frequency and unpredictability of diarrhea.
Weight Gain: Raisins, like all dried fruits, are very good tools for gaining weight in a healthy way, since they are full of fructose and glucose and contain a lot of potential energy. Raisins form an ideal part of a diet for athletes or body builders who need powerful boosts of energy or for those who want to put on weight without accumulating unhealthy amounts of cholesterol. Their role as a healthy addition to the diet is further boosted because of the many vitamins, amino acids and minerals in raisins, such as selenium and phosphorus, which facilitate absorption of other nutrients and proteins in the body. Raisins also stimulate the efficient absorption of other proteins, vitamins, and nutrients gained from food, which improves your overall energy and immune system strength.
Cancer Prevention: Raisins have high levels of catechins, which are polyphenolic antioxidants in the blood. Antioxidants scavenge the free radicals that float around the body and wreak havoc on the organ systems and cells.  Free radicals are one of the primary, underlying factors that lead to the spontaneous growth of cancer cells, as well as the substance that can spur on metastasis. Therefore, by including raisins in your diet and increasing the level of these powerful antioxidants in your system, you can prevent cancer from forming, or slow down its progress if you have already developed a number of forms of that deadly disease.
Hypertension: For many years, some people have believed that raisins have the power to reduce blood pressure and protect the integrity of heart health, but it was only recently that experts began intensive studies on these claims. The findings, although still not absolutely definitive on how raisins reduced blood pressure, did show a positive correlation between reduced hypertension and consumption of raisins. Many of the nutrients packed into raisins are beneficial, but experts believe that it is the high level of potassium in raisins that helps with this condition. Potassium is a well-researched way to reduce the tension of blood vessels and decrease blood pressure, and the dietary fiber in raisins is also thought to affect the biochemistry of blood vessels and reduce their stiffness, which also reduces hypertension.
Diabetes: In a number of studies, raisins have been shown to lower the postprandial insulin response, which means that after eating a meal, raisins can help the spikes or plunges in insulin levels that can be so dangerous to patients with diabetes. It modulates the sugar absorption by the body, making it more even and stable, reducing the chance of health complications or emergencies for those suffering from both major types of diabetes. Raisins also help to regulate the release of leptin and ghrelin, which are the hormones responsible for telling the body when it is hungry or full. By keeping these hormones in check, people who eat raisins can improve their chances of maintaining a healthy diet and prevent overeating, which further improves chances of living comfortably with diabetes!
Anemia: Raisins contain a considerable amount of iron which directly helps in the treatment of anemia. It also contains many members of the vitamin-B complex that are essential for the formation of new blood. The high copper content in raisins also helps the formation of red blood cells.
Fever: Phenolic Phytonutrients, well known for their germicidal, antibiotic and antioxidant properties, are abundantly present in raisins and can help cure fevers by fighting viral and bacterial infections.
Eye Care: Raisins contain polyphenolic phytonutrients which have antioxidant properties.  These phytonutrients are very good for ocular health, as they protect eyes from the damage caused by free radicals (oxidants), in the form of macular degeneration, age-related weakening of vision, and cataracts. In addition to their antioxidant qualities, raisins contain significant amounts of vitamin-A, A-Beta Carotene and A-Carotenoid, all of which are essential for good ocular health.
Acidosis: Acidosis is a state of increased acidity of the blood (also known as toxicity of the blood) or of the gases in our respiratory system. The source of acids for both conditions is the stomach. This increased acidity can be very harmful for the body as it may lead to a number of health problems such as boils, skin disease, damage to the internal organs, arthritis, gout, renal calculi, hair loss, heart diseases, tumors and even cancer. Raisins are good source of potassium and magnesium, which are two of the most common components of antacids, because they are considered bases on the pH scale. These two minerals are both very effective in neutralizing the acids and thus helping to check acidosis and other related conditions.
Sexual Dysfunction: Raisins have long been  known to stimulate the libido and induce arousal, primarily due to the presence of an amino acid called Arginine, which is beneficial in treating erectile dysfunctions. Arginine also increases the levels of sperm motility, which can increase the chances of conception when engaging in sexual intercourse.  It is a common practice in India to make the bride and the groom drink a glass of milk each, boiled with raisins and added with a pinch of saffron on their wedding night. It is also recommended for those suffering from issues of sexual endurance to consume raisins regularly, and whatever beneficial sexual effects you experience will be further aided by the immediate energy boost that raisins often provide.
Bone Health: Calcium, which is the main element of our bones, is present in raisins, and these dried fruits are also one of the best sources of Boron, a micronutrient. For those of you who don’t know, a micronutrient is a nutrient required by the body in very small amount as compared to other nutrients that must be consumed daily in significant amounts. Boron is vital for proper bone formation and efficient absorption of calcium. Boron is particularly helpful in preventing osteoporosis induced by menopause in women and has been shown to be very beneficial for bones and joints. Potassium is another essential nutrient found in high levels in raisins which can help strengthen bones and promote bone growth, thereby reducing the chances of osteoporosis in all types of people.
raisins
Dental Care: Oleanolic Acid, one of the phytochemicals present in raisins, plays a crucial role in protecting your teeth against tooth decay, cavities, and teeth brittleness. It effectively prevents the growth ofStreptococcus Mutans andPorphyromonas Gingivalis, two of the bacterial species that are most responsible for cavities and other dental problems. In addition, it is rich in calcium which is good for promoting dental health, as it prevents breaking or peeling away of teeth and enamel while making them stronger.
As strange as it may sound, when eating raisins, the longer they stick to your teeth, the better, because that ensures extended contact of Oleanolic Acid with the teeth, increasing the preventative powers against bacterial growth. In addition its role in bone health and osteoporosis treatment, the boron present in raisins plays a very important role in curbing the growth of oral germs as well as in promoting strong teeth.
Other Benefits: The fibers in raisins also help promote excretion of bile from the body, and it stimulates the burning of cholesterol, thereby promoting good cardiac health. Furthermore, the amount of fiber in raisins helps to literally sweep out the toxins and harmful materials in the digestive tract, which can protect people from additional intestinal diseases, and bacterial growth that is eliminated when the toxins are swept out.
All of that being said, there are a few risk factors in excessive consumption of raisins. Raisins are quite high in calories, nearly 500 calories in a typical single-serving box, which can increase weight gain quickly if you are not careful. You need to factor in extra caloric intake in your diet, regardless of the other benefits that small amounts of raisins can give you. Raisins also have high levels of triglycerides due to their high content of fructose (triglycerides are byproducts of the body metabolizing fructose). High levels of triglycerides can increase your chances of developing diabetes, coronary heart disease, and fatty liver cancer. If you have other risk factors, than be careful adding too many raisins into your diet!

Lợi ích sức khỏe tuyệt vời của nho khô
http://www.plpharco.com/post_10961/loi-ich-suc-khoe-tuyet-voi-cua-nho-kho_103.htm

1. Tốt cho răng miệng

Nho khô có tác dụng bảo vệ răng chắc khỏe, chống lại bệnh đau nhức và ngăn ngừa sâu răng hiệu quả nhờ có chứa axit oleanolic. Bên cạnh đó, ăn nho sẽ giúp bạn phòng bệnh viêm nướu và hạn chế sự phát triển của vi khuẩn gây hôi miệng .


 Lợi ích sức khỏe tuyệt vời của nho khô 1
2. Trị táo bón
Nho khô rất giàu chất xơ nên có tác dụng thấm nước, nhuận tràng và giảm tình trạng táo bón hiệu quả.

3. Tốt cho mắt
Không chỉ tốt cho răng miệng, trị táo bón, ăn nho khô thường xuyên còn rất tốt cho mắt của bạn nữa đấy! Các chất dinh dưỡng  polyphenol và chất chống oxy hóa có trong nho khô có tác dụng ngăn ngừa các gốc tự do gây tổn thương cho mắt. Từ đó giúp bạn ngăn ngừa được các triệu chứng như: thoái hóa hoàng điểm và rối loạn thị giác. Nho khô giúp bảo vệ mắt

4. Làm sạch dạ dày
Nho khô giàu chất xơ nên có tác dụng giúp quá trình tiêu hóa diễn ra dễ dàng và đào thải độc tố. Kali và magie có trong nho khô có tác dụng làm giảm nồng độ axit có trong dạ dày và hỗ trợ tiêu hóa. Không những thế, việc ăn nho khô thường xuyên còn giúp bạn ngăn ngừa các bệnh như: viêm khớp, gút, sỏi thận và bệnh tim…

5. Trị bệnh thiếu máu
Sắt, vitamin B tổng hợp và các chất khoáng có trong nho khô sẽ giúp cơ thể bạn tăng cường sản xuất hồng huyết cầu trong máu. Bên cạnh đó, ăn nho khô còn thúc đẩy quá trình đông máu, giúp các vết thương mau lành hơn.

6. Tốt cho xương
Một trong những công dụng tuyệt vời khác của nho khô chính là giúp cho xương của bạn chắc khỏe bởi  vì nho rất giàu chất sắt và canxi. Vậy nên bạn hãy ăn nho khô thường xuyên nhé, đặc biệt sau thời kỳ tiền mãn kinh, bạn hãy ăn nho khô để phòng tránh loãng xương.


If you think bananas are just for monkeys, think again.

You'll never look at a banana the same way again after discovering the many health benefits and reasons to add them to your diet. Bananas combat depression, make you smarter, cure hangovers, relieve morning sickness, protect against kidney cancer, diabetes, osteoporosis and blindness. They can cure the itch of a mosquito bite and put a great shine on your shoes. 

1.    Bananas help overcome depression due to high levels of tryptophan, which is converted into serotonin -- the happy-mood brain neurotransmitter.
2.    Eat two bananas before a strenuous workout to pack an energy punch and sustain your blood sugar.
3.    Protect against muscle cramps during workouts and nighttime leg cramps by eating a banana.
4.    Counteract calcium loss during urination and build strong bones by supplementing with a banana.
5.    Improve your mood and reduce PMS symptoms by eating a banana, which regulates blood sugar and produces stress-relieving relaxation.
6.    Bananas reduce swelling, protect against type II diabetes, aid weight loss, strengthen the nervous system, and help with the production of white blood cells, all due to high levels of vitamin B-6.
7.    Strengthen your blood and relieve anemia with the added iron from bananas.
8.    High in potassium and low in salt, bananas are officially recognized by the FDA as being able to lower blood pressure and protect against heart attack and stroke. 

Eating Bananas Aids Digestion

9.    Rich in pectin, bananas aid digestion and gently chelate toxins and heavy metals from the body.
10.                       Bananas act as a prebiotic, stimulating the growth of friendly bacteria in the bowel. They also produce digestive enzymes to assist in absorbing nutrients.
11.                       Constipated? High fiber in bananas can help normalize bowel motility.
12.                       Got the runs? Bananas are soothing to the digestive tract and help restore lost electrolytes after diarrhoea.
13.                       Bananas are a natural antacid, providing relief from acid reflux, heartburn and GERD.
14.                       Bananas are the only raw fruit that can be consumed without distress to relieve stomach ulcers by coating the lining of the stomach against corrosive acids. 


Natural Cures From A Simple Banana

15.                       Eating bananas will help prevent kidney cancer, protects the eyes against macular degeneration and builds strong bones by increasing calcium absorption.
16.                       Bananas make you smarter and help with learning by making you more alert. Eat a banana before an exam to benefit from the high levels of potassium.
17.                       Bananas are high in antioxidants, providing protection from free radicals and chronic disease.
18.                       Eating a banana between meals helps stabilize blood sugar and reduce nausea from morning sickness.
19.                       Rub a bug bite or hives with the inside of the banana peel to relieve itching and irritation.
20.                       Control blood sugar and avoid binging between meals by eating a banana.
21.                       Eating a banana can lower the body temperature and cool you during a fever or on a hot day.
22.                       The natural mood-enhancer tryptophan, helps to relieve Seasonal Affective Disorder (SAD).
23.                       Quitting smoking? Bananas contain high levels of B-vitamins as well as potassium and magnesium to speed recovery from the effects of withdrawal.
24.                       Remove a wart by placing the inside of a piece of banana peel against the wart and taping it in place.
25.                       Rub the inside of a banana peel on your leather shoes or handbag and polish with a dry cloth for a quick shine.
Oh, and remember -- bananas make great snacks and delicious smoothies. 

25 lý do bạn nên ăn chuối

https://vn.news.yahoo.com/25-l%C3%BD-b%E1%BA%A1n-n%C3%AAn-%C4%83n-chu%E1%BB%91i-124049358.html
chuối
1.    Với hàm lượng tryptophan cao, được chuyển hóa thành serotonin – chất giúp bạn cảm thấy hạnh phúc, chuối có tác dụng giúp bạn vượt qua trầm cảm rất tốt.
2.    Ăn 2 quả chuối trước khi tập luyện nặng để dự trữ năng lượng và duy trì lượng đường trong máu của bạn.
3.    Ăn 1 quả chuối mỗi ngày có tác dụng chống lại chuột rút trong khi tập thể dục và chuột rút vào ban đêm rất hiệu quả.
4.    Phòng chống mất calcium trong khi đi tiểu và giúp xương chắc khỏe đều là những việc rất dễ thực hiện nếu bạn bổ sung 1 quả chuối vào thực đơn hàng ngày.
5.    Hội chứng tiền kinh nguyệt khiến tâm trạng buồn bực cáu gắt là vấn đề mà khá nhiều phụ nữ hiện nay mắc phải. Tuy nhiên, bạn hoàn toàn có thể cải thiện được hội chứng  trên nếu bạn tích cực ăn chuối trong những ngày này. Các thành phần trong chuối giúp điều chỉnh lại lượng đường trong máu và sản xuất ra chất làm dịu căng thẳng giúp chị em có thể thư giãn và cảm thấy dễ chịu hơn.
6.    Chuối giúp giảm sưng, bảo vệ và chống tiểu đường loại 2, hỗ trợ giảm cân, tăng cường hệ thống thần kinh và cải thiện quá trình sản xuất bạch cầu nhờ vào hàm lượng vitamin B6 cao.
7.    Chuối chứa hàm lượng sắt cao giúp tăng cường lưu thông máu trong cơ thể bạn và hạn chế bệnh thiếu máu.
8.    Với hàm lượng Kali cao và ít muối, chuối chính thức được FDA (Cục Quản lý thực phẩm và Dược phẩm Hoa Kỳ) công nhận là thực phẩm có tác dụng làm giảm huyết áp, chống đau tim và đột quỵ.
9.    Giàu pectin trong thành phần cấu tạo, chuối hỗ trợ tiêu hóa, đào thải độc tố và kim loại nặng ra khỏi cơ thể.
10.    Chuối đóng vai trò như một prebiotic, kích thích sự tăng trưởng của những loại vi khuẩn có ích trong ruột. Chúng cũng sản xuất các enzyme tiêu hóa để hỗ trợ trong việc hấp thụ chất dinh dưỡng.
11.    Bạn bị táo bón? Đó sẽ không còn là vấn đề đáng bận tâm nữa nếu bạn ăn chuối hàng ngày. Hàm lượng chất xơ trong chuối có thể giúp bình thường hóa nhu động ruột, ngăn ngừa táo bón.
12.    Khi bị tiêu chảy? Ăn chuối sẽ làm ổn định bộ máy tiêu hóa và giúp khôi phục lại chất điện giải trong cơ thể bị mất sau khi tiêu chảy.
13.    Trong quả chuối có chứa chất kháng acid tự nhiên, giúp giảm sự trào ngược acid, ợ nóng.
14.    Chuối là trái cây duy nhất không làm đau những vết loét dạ dày nhờ khả năng phủ một lớp lên dạ dày để chống acid ăn mòn.
15.    Ăn chuối giúp ngăn ngừa ung thư thận, bảo vệ mắt chống lại thoái hóa điểm vàng và xây dựng xương chắc khỏe nhờ tác dụng tăng hấp thu canxi.
16.    Việc ăn chuối hàng ngày có thể giúp bạn thông minh và tỉnh táo hơn trong học tập nhờ hàm lượng kali cao. Do đó, hãy ăn nhiều chuối trước và trong kỳ thi để đầu óc bạn luôn sáng suốt và ghi nhớ tốt hơn nhé!
17.    Trong quả chuối có nhiều chất chống oxi hóa, ngăn ngừa gốc tự do và bảo vệ cơ thể chống lại các bệnh mãn tính.
18.    Ăn chuối giữa các bữa ăn giúp ổn định lượng đường trong máu và giảm buồn nôn khi ốm nghén.
19.    Lấy mặt bên trong của vỏ chuối chà lên vết côn trùng cắn hoặc nốt phát ban để giảm ngứa và rát da.
20.    Chuối điều chỉnh lượng đường trong máu và giúp bạn ăn ngon miệng hơn.21.    Ăn một quả chuối có thể làm giảm nhiệt độ cơ thể và làm mát cơ thể bạn khi bị sốt.
22.    Tryptophan có trong chuối giúp tăng cường tâm trạng tự nhiên, cải thiện chứng trầm cảm theo mùa (SAD).
 23.    Bạn muốn bỏ thuốc lá? Chuối chứa hàm lượng vitamin B cao cũng như kali và magnesium đẩy mạnh tiến trình phục hồi cơ thể sau khi cai thuốc lá.
24.    Nếu bạn muốn loại bỏ mụn cóc an toàn, hãy đặt mặt trong của vỏ chuối lên chỗ có mụn  và đợi cho đến khi vỏ chuối trở nên dính trên da của bạn. Sau khoảng 15 phút, bạn hãy dùng tay lột nhanh vỏ chuối ra khỏi da. Lúc này, những chiếc mụn cóc “đáng ghét” sẽ được lấy ra dễ dàng, trả lại cho làn da của bạn sự tươi tắn và khỏe mạnh.
25.    Chà mặt trong của vỏ chuối lên giày hoặc túi xách bằng da của bạn và đánh bóng bằng một miếng vải khô, chúng sẽ trở nên sáng bóng ngay  tức thì.


Health Benefits of Almonds

The health benefits of almonds are extensive, and they are frequently used as a healthy solution for relief from constipation, respiratory disorders, coughs, heart disorders, anemia, impotency, and diabetes. It also helps in maintenance of healthy hair, skin care (psoriasis), and dental care.
Almonds are found in places like Iran, Saudi Arabia, Lebanon, Turkey, Syria, Jordan and Israel. This highly nutritional nut is a rich source of vitamin E, calcium, phosphorous, iron and magnesium. It also contains zinc, selenium, copper and niacin. Compared to all other nuts, almonds are the most packed with nutrients and beneficial components.
Both sweet and bitter almonds are readily available. Traditionally, sweet almonds are edible, while bitter almonds are used to make almond oil, a common oil that is used to add flavor to food. Almonds are usually eaten raw, but many people also add them as ingredients in salads, casseroles, and other dishes. Almond milk is also a delicious beverage, and an alternative to less nutritious cow’s milk.
You can eat almonds directly, preferably on an empty stomach to increase and speed up the absorption of their nutrients. You can soak them in water overnight so you can eat them the morning. Crushed almonds are also a wonderful garnish for a number of dishes.

Health Benefits of Almonds

Almonds are known to have great medicinal value, which, along with their good taste, is the main reason that so many people proactively add almonds to their diet. Some of the researched and verified benefits of almonds are given below.
Good for your brain: Almonds are a source of many nutrients which help in the development and health of the human brain. Almonds have been connected to a higher intellectual level and they have long been considered an essential food item for growing children. Almonds also contain two vital brain nutrients, riboflavin and L-carnitine, which have been shown to increase brain activity, resulting in new neural pathways and a decreased occurrence of Alzheimer’s disease. Studies have shown that almonds in the diet, as well as almond oil, is nutritive to the overall health and functioning of the nervous system.
Many mothers give almonds soaked in water to their children every morning. Two or three pieces of soaked almonds are enough, and you can also remove the outer shell if it causes allergic reactions, as the majority of the nutrients are not held in the shell.
Regulation of cholesterol: Regular consumption of almonds helps to increase the level of high density lipoproteins (HDL) and they reduce the level of low density lipoproteins (LDL). This balance is vital to a healthy cholesterol level, and a reduction of LDL (bad cholesterol) is always a good thing.  
Bone Health: Almonds are a fantastic source of many vitamins and minerals, and phosphorous is definitely counted among them! Phosphorous can have a considerable impact on the strength and durability of bones and teeth, while also preventing the onset of age-related conditions like osteoporosis.
Almonds

Good for your heart: The mono-unsaturated fats, protein and potassium contained in almonds are all instrumental in heart health. Vitamin E is an effective antioxidant and also reduces the risk of heart diseases, while the presence of magnesium in almonds can help avoid heart attacks. Almonds help reduce the presence and impact of C-reactive proteins which causes artery-damaging inflammation. Almonds are also a great source of folic acid. Therefore, they help to reduce the level of homocysteine, which causes fatty plaque buildup in arteries. Furthermore, the flavonoids in the skin of almonds combines with Vitamin E to form a powerful shield against artery wall damageResearch suggests that short-term almond-enriched diet may improve vascular function in asymptomatic healthy men aged between 20 and 70 years without any effect on markers of oxidative stress.
Immune System Strength: Your body has many components that add to overall health, including the alkalinity of the systems. Almonds are great sources for alkali materials, and this is known to benefit the strength of the immune system, as well as increase the ability to stave off diseases and various health conditions. Along with almonds’ contribution to alkaline levels, it also has a high content of Vitamin E, which is a powerful antioxidant. It seeks out all the damaging free radicals in the body and eliminates them, because they actually promote chronic diseases and can be horribly hazardous to the body’s organ systems. Antioxidants like the Vitamin E found in almonds affect all major diseases, including cancer and heart disease. Research has actually shown that people who ingest high levels of Vitamin E are actually 30-40% less likely to contract heart disease.
Skin care: The benefits of almonds in regards to skin health are well known, and almond oil massages are often recommended for newborn babies. Almond milk is also added to some soaps, because of almonds well-established reputation of improving the complexion of skin.
Anti-Inflammation: Many people think that the word “fat” means something negative, but in fact, certain fatty acids are essential, and can be very beneficial for overall health. The body can’t create its own fatty acids, which is why we need to get them from dietary sources. Almonds have two very important fatty acids, both linoleic and linolenic acids. Those fatty acids help to reduce inflammation all around the body, which is a general condition that many people suffer from. The fatty acids also help to reduce the levels of “bad” cholesterol (LDL cholesterol), and they promote healthy skin and hair! All in all, almonds pack a powerful, healthy punch.
Regulation of blood pressure: The potassium present in almonds helps to regulates blood pressure, and  almonds are very low in sodium, which helps to control fluctuating blood pressure. The other nutrients also keep the body balanced in terms of other essential needs, which can prevents any other deficiencies. Balanced vitamins and minerals are essential for a healthy lifestyle, but if certain elements are neglected, the entire body can be affected, including anxiety, overall stress, and inevitably, increased blood pressure.
Boosts energy: The presence of manganese, copper and Riboflavin in almonds helps in energy production and metabolic rate. If you are on the go, a handful of almonds can get you through the day without filling you up with calories or fat.
Prevention of cancer: Almonds improve the movement of food through the colon, thereby preventing build-up and subsequent colon cancer. The National Cancer Center has done extensive research on the link between high-fiber diets and a reduced risk of colon cancer.
Protection against diabetes: Almonds also help to reduce the reactionary rise in glucose and insulin levels after meals. This modulation offers protection from the dangerous spikes in blood sugar which diabetics often suffer from following a large meal, or a meal with an unexpectedly high level of sugar in it. Almonds help regulate the abrosption and processing of glucose, making the entire process much smoother, and subsequently safer.
Good for pregnancy:Almonds contain folic acid, which helps reduce the incidence of birth defects in newborn babies. It also stimulates healthy cell growth and tissue formation. Neural tube defects are conditions where the neural tube is either underdeveloped or is partially missing in the fetus. Doctors regularly prescribe folic acid supplements to pregnant women to ensure proper development of the tube, and almonds have enough folic acid to keep mothers and their babies healthy.
Weight loss: Unsweetened almond milk can be used if you are attempting to lose weight. The mono-unsaturated fat contained in almonds satisfies appetite and prevents over-eating. The dietary fiber in almonds also contributes to the sensation of being full, despite eating only a small amount. Studies have revealed that an almond-rich, low calorie diet is good for obese people to assist in shedding their excess weight. Studies have shown that those people who regularly consume almonds (at least twice a week) are far more likely to remain at their ideal weight, rather than those who rarely or never consume almonds and suffer from weight fluctuations. Finally, the fiber contributes to consistent bowel movements, which helps in weight loss and the general health of the body through the elimination of toxins.
Prevention of constipation: Almonds are rich in fiber, and like most other fiber-rich foods, almonds help prevent constipation. However, it is also important to drink a significant amount of water when eating almonds to speed up the digestive process and beneficial effects of the nut. You don’t even need to eat an excessive amount, the amount of fiber in 4 or 5 almonds is enough to keep your digestion and bowel movements regular.
People can even reduce their risk of Alzheimer’s disease by consuming almonds, because they have been known to have such a positive effect on neural activity. Stimulating new neural passageways and connections can keep Alzheimer’s disease and neural degeneration from developing.
However, just like almost any other food, almonds have their downside. They do contain oxalates, and excessive oxalates can cause crystallization, which can lead to a host of different issues.  People that have kidney or gallbladder problems should avoid eating almonds.
8 lợi ích sức khỏe của hạt hạnh nhân
http://quaoccho.org/28/8-cong-dung-tuyet-voi-cua-hanh-nhan

1- Cân bằng lượng Cholesterol trong cơ thể. Dùng hạnh nhân đều đặn hàng ngày sẽ giúp bạn tăng hàm lượng Cholesterol tốt (HDL), giảm đáng kể hàm lượng Cholesterol xấu (LDL) và do đó khiến chúng ta kiểm soát hữu hiệu mức Cholesterol trong máu.

2- Hạt hạnh nhân rất tốt cho tim. Trong hạt hạnh nhân có chứa chất béo đơn-bão hoà, protein và potassium, là những chất hỗ trợ rất tốt cho khả năng vận động của tim. Vitamin E trong hạnh nhân tác động như một chất chống oxi-hóa, giúp giảm nguy cơ bị các bệnh tim. Hạnh nhân cũng còn là nguồn cung cấp Acid folic và Magnesium, và do đó giúp hạ thấp mức Homocystein, một loại chỉ số nói lên mức độ đóng mảng trong mạch máu.

3- Potassium chứa trong hạnh nhân giúp cân bằng và điều hòa huyết áp.

4- Ăn hạt hạnh nhân đều đặn hàng ngày có thể giúp bạn phòng chống một số loại bệnh ung thư, điển hình là ung thư kết tràng.

5- Hạt hạnh nhân tốt cho thai nhi: Trong hạnh nhân có chứa chất acid- folic, một loại hơp chất giúp bà mẹ bổ sung dinh dưỡng cho thai nhi và giảm các khuyết tật bẩm sinh của em bé. 

6- Giảm béo: Tinh dầu hạnh nhân và các chất chứa trong hạt hạnh nhân làm cho bạn ăn có cảm giác chóng no nên giúp tránh ăn quá nhiều. Các nghiên cứu cho thấy thực tế những người béo phì nên thường xuyên bổ sung hạt hạnh nhân vào khẩu phần ăn hàng ngày để kiểm soát hiệu quả trọng lượng cơ thể.

7- Hạnh nhân có chất xơ, giúp bạn chống táo bón hiệu quả

8- Nghiên cứu của các nhà khoa học trên động vật cũng chỉ ra rằng hạt hạnh nhân cũng có thể phòng ngừa sạn mật, giảm rủi ro mắc bệnh Alzheimer, làm đẹp da và tăng cường chức năng hệ miễn dịch


No comments:

Post a Comment